Medisch Secretariaat


 

Het medisch secretariaat bestaat uit tien medewerkers die fulltime of parttime werken. Het secretariaat wordt aangestuurd door een leidinggevende. De andere functies binnen het secretariaat zijn plaatsvervangend leidinggevende, directiesecretaresse, medisch secretaresse en administratief medewerkster.

Het medisch secretariaat is verantwoordelijk voor het invoeren van de patiëntgegevens die bij het ingezonden materiaal horen; hierbij gaat het om ongeveer 222 aanvragen voor histologische, immunohistochemische en cytologische  onderzoeken per dag.
De ontvangst van het patiŽntmateriaal dat de huisarts of specialist heeft ingestuurd, vindt plaats in de ontvangstruimte. Daar wordt aan het patiëntmateriaal een uniek onderzoeksnummer toegekend. Dit gebeurt met behulp van het LMS, het Laboratorium Management Systeem. De patiëntgegevens worden door middel van elektronische koppelingen met de aangesloten ziekenhuizen opgehaald.

Met behulp van spraakherkenning en digitaal dicteren worden de macroscopische, microscopische verslagen en medische correspondentie (brieven) uitgewerkt. Alle administratieve werkzaamheden die hieraan verbonden zijn, worden door het secretariaat uitgevoerd. De patholoog autoriseert de verslagen waarna het verslag elektronisch verzonden wordt naar de aanvragers. De uitslagen worden ook op papier verstrekt aan de aanvragers.


Naast de administratieve verwerking van de inzendingen is het secretariaat  verantwoordelijk voor de voorbereiding van klinische besprekingen, coupeverzending naar andere pathologielaboratoria, medische correspondentie en het onderhouden van de SOP’s ten behoeve van het kwaliteitssysteem.

De secretaresses hebben behalve contact met alle afdelingen binnen het laboratorium ook contact met de aanvragend (huis)artsen, arts-assistentes, poli-assistentes et cetera.

 

Laboratorium voor Pathologie Dordrecht

Karel Lotsyweg 145
3318 AL Dordrecht
Tel.: 078-6542100
Fax: 078-6542108

MailTo

Pathologen

Britt Blokker
Robert Heinhuis
Marti Kuizinga
Lex Makkus
Francien van Nederveen
Arnold Noorduijn
Annefleure Snoek
Leon Verhoog
Pieter Westenend

Klinisch Moleculair Bioloog in de Pathologie (KMBP)

Léon van Kempen
Robert Akkers, KMBP i.o.

Hier kunt u de BIG registraties vinden